Zrínyi Miklós Általános Iskola - Nagykanizsa

Egészséges közösségek

 

 A Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatási rendszeréből támogatott Egészséges közösségek című (rövid cím: HEALTHY) projekt célja a gyermekek táplálkozási szokásainak megváltoztatása, különös hangsúlyt fektetve a reggelire, növelni a zölség és gyümölcsfogyasztást a mindennapi táplálkozásban, valamint bevonni a testmozgást a mindennapos tevékenységek körébe. A programban testvériskolánkkal, a Göntérházi Kétnyelvű Iskolával együttműködve veszünk részt.

A projekt kapcsán megrendezésre került játékos vetélkedőn a gyerekek az egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Tanulóink műhelymunkával a pályázat témakörében plakátot és leporellot készítettek. Ezenkívül összeállításra került egy receptgyűjtemény, amely az egészséges étrend összeállítását segíti.

A projekt zárásaként kiállításon mutattuk be a szlovén és magyar partner eddigi munkáját. A kiállítás anyagát kétnyelvű plakátok valamint az egészséges életmód és a reggeli fontosságát hangsúlyozó jótanácsok teszik teljessé.

A projekt megvalósítása során készült fényképek megtekinthetők képgalériánkban.

Sajtómegjelenések:

Szuperinfó Nagykanizsa, 2014. február 20. (6. oldal)

Szuperinfó Nagykanizsa, 2014. január 30. (10. oldal)

 

  

Utolsó módosítás: 2014-03-28 09:43:33


Weboldal: Renux System