Zrínyi Miklós Általános Iskola - Nagykanizsa

Mindennapos testnevelés AirTrack eszközökkel

 

 

                              (A képekre kattintva a Kanizsa TV forgatásán készült fényképek galériája új ablakban nyílik meg.)

Előadás és szakmai bemutató a 9. MOVE Congress-en, 2019. október 18.

A nagykanizsai Zrínyi Iskola tanulói és pedagógusai szakmai bemutatót tartottak a Move Congress Budapest 2019 rendezvényen október 16-18 között.

A Budapest Konresszusi Központban és a Testnevelési Egyetemen tartott szakmai bemutatók, előadások  új, innovatív megoldásokat mutattak a mozgás népszerűsítéséhez.

A zrínyis fellépő tanulói csoport Faller Zoltán intézményvezető és Fallerné Márkus Lívia tanárnő vezetésével - az AirTrack Factory eszközeinek használatával -  bemutatta az iskolai testnevelés új módszertani lehetőségeit a mozgásoktatás új útjait. A szakmai bemutató választ adott az alábbi kérdésekre is:

Hogyan lehet minél több helyszínt teremteni a fizikai aktivitáshoz és új perspektívát nyitni a iskolások fizikai aktivitásának növeléséhez?  Hogyan képesek az innovatív AirTrack eszközökön végrehajtott feladatok több gyermeket hatékonyan, biztonságosan és örömteli módon megmozgatni?

Az AirTrack.hu sportszakmai bemutató azon szakemberek, pedagógusok, egyetemi oktatók, közösségi sportszervezők számára igyekezett új utakat, módszereket bemutatni, akik a fiatal generáció aktivizálásán munkálkodnak a világ minden részén és most Budapesten találkoztak.

Az eseményről beszámolt a Kanizsa TV. A tudósítás megtekinthető az alábbi linkeken:

kanizsatv.hu/hirek/4222-uj-utak-es-trendek-a-mozgas-vilagaban

kanizsatv.hu/magazinok/gezenguzok (16:25 perctől)

 

______________________________________________________________

Az AirTrack eszközök felhasználása a mindennapos testnevelésben: 

  

A Zrínyi iskola Pedagógiai Programjának egyik kiemelt területe a sport. A testnevelés megújításával kapcsolatos szakmai törekvéseket segítik az innovatív AirTrack eszközök, amelyek Magyarországon először iskolánkban kerültek bemutatásra 2016 márciusában. A testnevelés oktatásában az AirTrack felfújható talajszőnyegek és sporteszközök sokoldalú felhasználására nyílik lehetőség.

Az iskola tudásmegosztó tevékenységét szem előtt tartva a tornaszerrel végzett munka tapasztalatait, a követhető jó gyakorlatokat szakmai bemutatókon igyekszik szélesebb körben ismertetni. Iskolánkban több alkalommal is megrendezésre került a szakmai bemutató, ahol tanulóink mutatták be a mindennapos testnevelés módszertani megújításának lehetőségeit.

2017. márciusában iskolánk tanulói és a Zalaerdő TT DSE tornászai közös szakmai bemutatót tartottak Kaposváron. „Mindennapos testnevelés AirTrack eszközökkel” címmel került sor a tanulók innovatív bemutatójára, melyhez az eszközöket az AirTrack Hungary biztosította. A Sportiskolák Országos Szövetsége meghívására, éves közgyűlésének szakmai bemutató programjaként szerepeltek a tanulók a sportiskolák vezetői előtt. A Zrínyi iskola testnevelés megújításával kapcsolatos törekvéseiről elismerően nyilatkoztak a szakemberek. 

2017. április 19-én Zalaszentgróton a Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakmai napján tartottak akrobatikus tornabemutatót tanulóink a rugalmas tornaszőnyegeken. 

A különleges AirTrack eszközök az iskolára való felkészülésben is segítséget nyújthatnak. Fallerné Márkus Lívia tanárnő a nagycsoportos óvodásoknak tart mozgásfejlesztő foglalkozásokat a mozgásfejlesztés legmodernebb eszközeivel. A vidám, játékos, biztonságos és látványos eredményt hozó foglalkozások segítik a megismerő funkciók fejlesztését a gyermekeknél. Kiváló lehetőség az észlelési, a tér-tájékozódási, mozgásszervezési, koordinációs, egyensúlyozási készségek és képességek növelésére, valamint a mozgástudat, az általános mozgáskészség és a fizikai képességek fejlesztésére. 

 

 

Utolsó módosítás: 2019-11-05 16:08:08


Weboldal: Renux System