Zrínyi Miklós Általános Iskola - Nagykanizsa

Mindennapos testnevelés AirTrack eszközökkel

  

  

A Zrínyi iskola Pedagógiai Programjának egyik kiemelt területe a sport. A testnevelés megújításával kapcsolatos szakmai törekvéseket segítik az innovatív AirTrack eszközök, amelyek Magyarországon először iskolánkban kerültek bemutatásra 2016 márciusában. A testnevelés oktatásában az AirTrack felfújható talajszőnyegek és sporteszközök sokoldalú felhasználására nyílik lehetőség.

Az iskola tudásmegosztó tevékenységét szem előtt tartva a tornaszerrel végzett munka tapasztalatait, a követhető jó gyakorlatokat szakmai bemutatókon igyekszik szélesebb körben ismertetni. Iskolánkban több alkalommal is megrendezésre került a szakmai bemutató, ahol tanulóink mutatták be a mindennapos testnevelés módszertani megújításának lehetőségeit.

2017. márciusában iskolánk tanulói és a Zalaerdő TT DSE tornászai közös szakmai bemutatót tartottak Kaposváron. „Mindennapos testnevelés AirTrack eszközökkel” címmel került sor a tanulók innovatív bemutatójára, melyhez az eszközöket az AirTrack Hungary biztosította. A Sportiskolák Országos Szövetsége meghívására, éves közgyűlésének szakmai bemutató programjaként szerepeltek a tanulók a sportiskolák vezetői előtt. A Zrínyi iskola testnevelés megújításával kapcsolatos törekvéseiről elismerően nyilatkoztak a szakemberek. 

2017. április 19-én Zalaszentgróton a Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szakmai napján tartottak akrobatikus tornabemutatót tanulóink a rugalmas tornaszőnyegeken. 

A különleges AirTrack eszközök az iskolára való felkészülésben is segítséget nyújthatnak. Fallerné Márkus Lívia tanárnő a nagycsoportos óvodásoknak tart mozgásfejlesztő foglalkozásokat a mozgásfejlesztés legmodernebb eszközeivel. A vidám, játékos, biztonságos és látványos eredményt hozó foglalkozások segítik a megismerő funkciók fejlesztését a gyermekeknél. Kiváló lehetőség az észlelési, a tér-tájékozódási, mozgásszervezési, koordinációs, egyensúlyozási készségek és képességek növelésére, valamint a mozgástudat, az általános mozgáskészség és a fizikai képességek fejlesztésére. 

 

 

Utolsó módosítás: 2017-04-27 13:51:29


Weboldal: Renux System