Zrínyi Miklós Általános Iskola - Nagykanizsa

Partneriskolák

Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola - Dvojezična Osnovna Šola

A Dvojezična Osnovna Šola - Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskolával létrejött együttműködés programjaként a nevelők szakmai együttműködését erősítette az első és harmadik osztályban bemutató német nyelvi órák látogatása, amelyre 2018. november 8-án került sor. Az idegennyelv-oktatás módszertani lehetőségeinek egyeztetésére, tapasztalat- és ötletcserére is lehetőség adódott a szakmai beszélgetés keretében.

2018. decemberében a partneriskolával kölcsönösen vendégül láttuk egymást karácsonyi ünnepségeinken, és művészeti csoportjainkkal be is mutatkoztunk egymásnak: december 19-én iskolánk karácsonyi ünnepi rendezvényén, a Medgyaszay Házban lépett fel partneriskolánk, a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola citerazenekara. December 21-én pedig két moderntánc-csoportunk szerepelt a Szlovéniában, partnerintézményünk karácsonyi évbúcsúztató rendezvényén.

2019. május 11-én, szombaton testvériskolánkban, a Göntérházi Kéttannyelvű Általános Iskolában hagyományőrző kézműves napot rendeztek. A rendezvényen három tanulónk vett részt: Németh Janka  az 5.a, Kun Noémi  az 5.b és Lovkó Noémi  a 8.b osztályból. A diákok a hetési motívumokat jelenítették meg papírból a tanáraink: Lovkóné Kiss Kármen és Illésné Kun Hajnalka vezette foglalkozásokon. Vendéglátóink házi lángos készítéssel, agyagozással, falvédők rajzolásával készültek a közös találkozóra. A programsorozat intézményi kiállítással zárult, melyet legközelebb Lendván tekinthetnek meg az érdeklődők.

 >>>  A programról megjelent újságcikk a Népújságban (a  szlovéniai magyarok hetilapjában):

>>> A képes tudósítás megtalálható online:

www.nepujsag.net/kultura/6944-%C5%91si-mint%C3%A1k,-ifj%C3%BA-kezek.html

 

 


 

 

Utolsó módosítás: 2019-05-20 11:51:55


Weboldal: Renux System