Zrínyi Miklós Általános Iskola - Nagykanizsa

Iskolánk 145 éves

 

Első jogelőd iskolánk, a Nagykanizsai Községi Polgári Fiúiskola (Nagykanizsai Nyilvános Polgári Fiúiskola) 1872-ben kezdte meg működését. Ezt az évszámot tekintjük iskolánk alapításának. 2017-ben ünnepeljük iskolánk fennállásának 145. évfordulóját.

 

Az 5.c osztályosok szeptemberben a Thúry György Múzeumban jártak és tablót is készítettek az évforduló alkalmából.

>>> (Fényképek)

_______________________

A 8. osztályosok rendhagyó irodalomórán elevenítették fel névadónk, Zrínyi Miklós (1647-1664) és dédapja, a szigetvári hős Zrínyi Miklós (1542-1556) emlékét. A rendhagyó irodalomórán 145 éves iskolánk történetének megismerésével is foglalkoztak.

>>>(Fényképek)

___________________________________

Szintén a 8. osztályos tanulók novemberben a Halis István Városi Könyvtárban elkezdték az intézményről szóló tematikus cikktárhoz az anyaggyűjtést. A Zalai Hírlap régi számait nézték át. A Kanizsa TV rövid tudósításban számolt be a munkáról:

__________________________________

A 145. évforduló alkalmából meghirdetett "címertervező" rajzpályázatra készült munkákból nyílt kiállítás az aulában a Zrínyi-emlékhelyen. A pályázat eredményhirdetésére november 23-án került sor. I. helyezést ért el Miskevics Jázmin (6.b), II. helyezést ért el Tóth Dániel (6.b), III. helyezést ért el Szabó Marcell (6.a).

 

>>> (További képek)

Utolsó módosítás: 2017-11-24 14:14:24


Weboldal: Renux System